Kuka viimeksi nauraa..

Leave a comment

6.3.2013 by Millie from Finland


On naurattanut WWF:n haastekampanjan haasteet: Samae Koskinen haastaa ihmiset syömään kasvisruokaa, Kempparin Noora tekemään ruokaa tähteistä. Niinhän itse teen koko ajan!

Noh, helpompi nauraa kuin katsoa totuutta silmiin. Päätin aamulla käydä kuiva-ainekaapin läpi, ja arvatkaas mitä.

IMG_1665 IMG_1666

Kyllä, nämä kaikki ruoka-aineet saavuttavat parasta ennen -päiväyksensä joko muutamien viikkojen sisällä tai ovat jo ylittäneet tuon rajapyykin – jotkin jauhot tai rouheet ovat jopa vuodelta 2011! Synttärikemuihin jo otin vanhoja puuroriisejä, kikherneitä, alfa alfa -siemeniä ja muita soitinten tekoa varten, mutta mistä nämä kaikki on kaappiin ilmaantuneet? Tai siis, miten ne ovat sinne jääneet?

En ymmärrä.

Nyt onkin seuraavien päivien ruokalistalla ainakin riisiä, ohraa, quinoaa, hirssiä, amaranttia, valmiskeittoa (joskus hetken mielijohteesta olin ostanut tuota, ja kun meillä ei koskaan tämmöisiä syödä, niin tämän jäämisen kaappiin lojumaan kyllä ymmärrän). Väli-, aamu- ja iltapaloina varmaan syödään speltti-quinoa-mysliä, luomurusinoita, quinoa- ja kauramannapuuroa, ja hiutaleista, leseistä, siemenistä ja rusinoista saa omaakin mysliä aikaiseksi.

Nyt sitä haastetta onkin kerrakseen, kun jotain pitäisi kehitellä näistä kaikista jauhoista ja rouheistakin! Kahteen pakastimeen en uskalla edes kurkata vielä.

IMG_1667

Tänään tein näistä “tähteistä” puoliksi* soijasuikalepussin ohjeen mukaista “stroganoffia”, mistä tuli omaan makuun aivan liian mautonta, vaikka kaikenmaailman mausteita siihen laitoinkin, mutta lapset halusivat sitä jopa lisää ja kehuivat ruokaa.

*Puoliksi siksi, etten vaan osaa noudattaa ruokaohjeiden ohjeita ja hyvin harvoin ruokaa laittamaan aloittaessani tiedän, mitä tuleman pitää. Kun mies kysyy, mitä ollaan tänään syöty, en osaa aina vastata, koska ei mun ruoilla ole nimeä! Mutta 99% ruoistani on hyviä ;)

IMG_1669

Keitin soijasuikaleet, ja sillä aikaa kun valutin niistä vedet pois, kuullotin hieman sipuleita ja rupesin keittämään riisiä+ruista. Lapset napsivat näitä soijasuikaleita ruokaa odotellessaan aivan innoissaan!

IMG_1670IMG_1668

Huomasin, että saksanpähkinäöljyssäkin on vain muutamia tippoja jäljellä, joten hölskyttelin siinä vettä muutamaan otteeseen ja kaadoin kaikki sipuleiden sekaan. Saksanpähkinäöljy on aivan ihanaa tietynlaisessa salaatissa!

IMG_1671

Sitten lisäsin sipuleiden sekaan paseerattua tomaattia (joka itse asiassa ei ollut vanhenemassa), valkosipulia kokonaisen “puntin”, valutetut soijasuikaleet, pikkuisen maissia pakkasesta, kurkumaa, paprikamaustetta, kuivattua nokkosta, garam masalaa, juustokuminaa, kuivattua ruohosipulia, oreganoa, basilikaa, mustapippuria ja varmaan muitakin mausteita, ripauksen sokeria ja suolaa ja viimeiseksi vielä kookoskermapurkin.

Jäähtyneenä maistui paremmalta :)

IMG_1673

Annos oli iso, joten pakkaseen tulee – kunhan nuo ulkona ensin jäähtyvät – kaksi isoa ja kaksi pienempää rasiaa. Olipa ilo huomata, miten siistissä järjestyksessä muovirasiani löytyivätkään yläkaapista! Ylimääräisiä kansia ja turhia sekä rikkimenneitä rasioita heittelin roskiin jokin aika sitten, samaten kolusin kaikki muutkin kaapit läpi ja johan tuli kaapit (keittiöstä!) väljemmiksi.

Tiesithän muuten, että lämmintä ruokaa ei saisi koskaan laittaa muovirasiaan, ettei siitä irtoa haitallisia aineita ruokaan? Samasta syystä tavallista muovirasiaa ei tule laittaa mikroon, jos nyt mikroa ylipäänsä haluaa käyttää. Muovihan ei ole hyvä säilytysrasia edes kylmälle ruoalle, mutta en oikein pakkaseen parempaa säilytysmenetelmää kotikonstein keksi. Pakkaseen ja jääkaappiin kannattaa laittaa vasta jähtynyt ruoka, ettei se lämmitä ja pilaannuta muita säilössä olevia ruokia.

IMG_1674

Lapsista 2/3 nukahti ja yksi kolmannes on ulkoilemassa (pilkillä), joten mitä tekee äiti? Raivaa syömisen jäljet? Siivoaa keittiön loppuun? Ehei. Se haudutti teen omassa lempikupissaan, lorautti siihen kermaa ja nautti hunajan kanssa samalla kun laittoi kuvia koneelle ja istahti alas kirjoittamaan.

Kyllä ne kohta herää, raivataan keittiö sitten yhdessä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: