Vaippoja tuunaukseen ja muita kirpparimyyntimietteitä

2

31.1.2013 by Millie from Finland


Onpas ollut hiljaiseloa blogissani. Paljon postausaiheita on vilissyt mielessä vaikka miten pitkään, mutta ei ole “ehtinyt” kirjoitella mitään. Nyt ajattelin pikkuisen tormistautua, koska kuitenkin tykkään bloggaamisesta ja tätä kautta jää edes jotain muistiinkin meidän elämästä, päiväkirjaa tai muuta kun ei tule pidettyä.

Minulla ja miehelläni on hyvin erilainen suhtautuminen kierrätykseen, uusiokäyttöön ja tavaroiden hyödyntämiseen liittyvissä asioissa. Miehen mielestä kaikki vähänkin joutava pitäisi heittää roskiin, olipa kyse tonnikalapurkista, vanhasta takista, lattialla lojuvasta pikkulelusta tai mistä tahansa, millä ei hänelle käyttöä ole. Itse mieluummin yritän meille turhan tavaran myydä kuin heittää pois (paitsi ne tonnikalapurkit, joita meille onneksi todella vähän kertyy, vien kierrätyspaikalle), tai sitten tarjota jollekin kaverille, viedä kierrätyskeskukseen tai vaikka UFF:n konttiin.

Joku kaverini joskus ihmetteli, miten jaksan myydä viidelläkymmenellä sentillä pikkutavaraa ja vaatetta – ja sama ihminen valitteli, ettei kirpparipöydästä tullut voittoa, vaikka vaatteet olivat kaikki hyväkuntoisia. Niin, tässäkin edustan sitä ääripäätä, että yritän myydä lähes kaikkea, myös sitä pientä pikkusummalla. En periaatteessa rahan takia, vaan kierrätyksen. Tykkään, jos jollekin siitä pikkuisen tahraisesta vaatteesta on iloa hiekkalaatikkopaitana tai jos jollekin kelpaa jokin pikkuinen tavara pienellä hinnalla. Sitä paitsi hyvin usein noista kymmen- ja viisikymmensenttisistä kertyy isotkin summat! Kirpparipöydästä ostettuna pikkutavaroista saa niin pienellä vaivalla rahaa, ja halvat hinnat nettikirppareilla saattaa innostaa ostajan ostamaan useamman kappaleen samaan syssyyn – ja hyvällä tuurilla osa ostoksista on hinnakkaampia. Ja kun joku ostaa jotain, todennäköisemmin joku muukin niin tekee.

Nettimyymiseni on hyvin kausiluonteista. Joskus Huutiksessa minulla oli useampi sata kohdetta myynnissä samanaikaisesti.. Sen jälkeen myymistahti on kyllä hiipunut, mutta sitten aina välillä jaksan taas innostua. Välillä Facebookin kautta menee kaupaksi hyvin, välillä ei juuri mitään.

Tänään lähti tämmöinen paketti postiin:

Marimekon paketti

Itselleni joskus tulleen Marimekon paketin olin jemmannut kaapin perille, ja nyt sille oli uusiokäyttöä, kun Facebook-kirpparin kautta ostetut vaipat mahtuivat tähän juuri sopivasti :)

Vaippoja

Vaipat oli värikkäitä ja kivannäköisiä, mutta jo kuluneita: kumpparit oli joistakin löystyneet, osa oli jo koppuraisia, kangaskin jo kärsinyt ja joissakin oli reikiäkin. Mutta kiva, kun yhdelle tytölle nämä kelpasi, tuunailtaviksi kuulemma menevät! Osan vaipoista myin eurolla, parilla, ja kuitenkin tästä paketista jonkin verran sain. Vastaavasti ostaja saa monta vaippaa halvalla.. ja toivottavasti näistä vielä käyttökelpoisiakin ;)

Muutaman kaupanpäällisen saatan paketteihin tai kuoriin silloin tällöin sujauttaa, jos mahtuu. Tähän laitoin pikkuisen sinisävyisen nallen ja valkoisen pupun, jolla on vaaleanpunainen nauha kaulassa, kun en ollut varma vauvan sukupuolesta, ja imukuppiankan, johon voi ripustaa vaikka pikkupyyhkeen. Pehmonalle ja -pupu on jo pikkuisen nyppyisiä, mutta jospa niistäkin jotain voisi vaikka tuunailla, who knows.

Kaupanpäällisiä

Kestovaipat kyllä onkin tehneet kauppansa; viikonloppuna kun kansiollisen (= 2 laatikollista) jaksoin kuvata ja niistä tiedot kirjoitella Facebookiin, vajaassa vuorokaudessa sain myytyä kolmisenkymmentä vaippaa. Loput, mitä ei mene kaupaksi, laitan sitten Huutikseen, missä luulisi vaipoilla olevan kysyntää myös.

Advertisements

2 thoughts on “Vaippoja tuunaukseen ja muita kirpparimyyntimietteitä

  1. Satu says:

    Ja tämän kyseisen paketin saanut on paketista erittäin onnellinen ;) Ensi viikko kuluu ompelukonetta hurisuttaen =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: