Kirppis Käpysestä

2

29.6.2012 by Millie from Finland


Bloggerin puolella jo postasinkin tämän, mutta ilmoitellaas täälläkin, että Kirppis Käpynen avataan pian! Käpysen toisella omistajalla ja itselläni on paljon samoja tuttuja, vaikka emme koskaan olekaan tavanneet. Jo siksikin aihe niin kiinnostaa, samoin, koska itselläni on ollut pienenä haaveena ryhtyä pitämään kirpputorikahvilaa, tai kirpparia, missä olisi myös kahvilan tyyppinen (luku)nurkkaus ja muutenkin jo bisnesidea olisi ihan selvillä tapahtumia myöten ;) Meilläpäin sitäpaitsi olisi yksi kirppari myynnissä, mutta kun ei minkäänlaista kokemusta alasta ja yrittämisestä ole, en taida moiseen ryhtyä.

Hienoa, että jotkut ryhtyvät! Esimerkiksi Joensuuhun avataan lasten- ja äitiysvaatteisiin ja -tarvikkeisiin erikoistuva kirpputori, nimeltään Käpynen, elokuun alussa.

“Käpynen on lastenkirppis, verkkokauppa, kuosisuunnittelimo – ja kaikkea mitä mieleen vielä jatkossa juolahtaakaan! Käpystä pyörittää kaksi monitoiminaista, Meri-Ellen ja Outi, joita yritystoiminnan lisäksi työllistää koti ja perhe.”

En tiedä, miten muualla maailmassa, mutta ainakin täällä meillä kaikilta kirppareilta ansaitut voitot maksetaan käteisellä, kun taas Käpysen tuotot maksetaan suoraan myyjän pankkitilille. Aika kätevää!

Lapsiasiakkaitakin on ajateltu: “Nuppineulojen käyttöä emme suosittele, sillä ne eivät kestä vaatteissa eivätkä ole turvallisia lapsiasiakkaittemme kannalta.” Usein kirppareille voi viedä ylimääräisiä vaatteita ja tavaroita, mutta ne hyvin usein menevät kirpputorin omaan myyntiin tai ilmaiskoriin. Käpysessä taas on vaihtelevat hyväntekeväisyyskohteet, minne myymättä jääneet tuotteet voi luovuttaa. Kuulostaa hyvältä.

Isompia tuotteita, kuten rattaita, ei tilanpuutteen vuoksi voida myymälään ottaa, mutta seuraava on mielestäni hieno idea:

“Isompien tuotteiden myynti onnistuu kuitenkin Käpysen verkkokaupan kautta ja lisäksi liikkeessä olevan myyntikansion avulla, joka on asiakkaitten vapaasti selattavissa. Myyntiin tulleista tuotteista informoidaan asiakkaitamme myös Käpysen facebook-sivulla ja blogissa.”

Kyllä, varmasti käyn seuraavan kerran Joensuussa vieraillessani! Ja kyllä, vierailen Käpysen nettisivuilla ahkerasti jo ennen sitä!

Käpysen löydät täältä:

Advertisements

2 thoughts on “Kirppis Käpysestä

  1. Tammy says:

    Sounds like a very interesting entrepreneurial endeavor!

    • It is, indeed – not sure how much you understood but this new shop selling second hand clothes is quite unique as the bigger items can be sold online and through a binder that everyone can leaf through in the shop. I’d love to own a second hand shop myself :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: