Appelsiini-suklaakakku, oi mikä herkku

Leave a comment

17.6.2012 by Millie from Finland


Okei, ohje on alunperin pöllitty Hellapoliisista, mutta ominut tämän reseptin oon ihan sujuvasti, ja mun ohje on kuulemma lähtenyt kiertoon Etelä-Suomeenkin laajalle :P No joo, höpinät sikseen, tässä tulee AINA hyvän appelsiini-suklaakuivakakun ohje, millä et voi a) epäonnistua b) tuottaa vieraillesi pettymystä c) olla syömättä itse kakunjämiä, jos niitä on jostain syystä jäänyt.

Kakun voit tehdä normikuivakakkuvuokaan, siis sellaiseen, missä on reikä keskellä, tai laittaa muuhun vuokaan tai miksei pellille. Luultavasti tää annos riittää pellillekin, tai annoksesta voi ehkä tehdä vielä puolikkaan annoksen lisää – en ole vielä pellille tätä itse kokeillut! Reikävuoassa suklaapalaset kyllä tuppaa valumaan uunissa alas, eli kun kuivakakun kumoaa, lähes kaikki suklaat on siellä päällimmäisenä ja jos kakku on ollut kovinkin kostea appelsiinin mehun ansiosta, kakku ei välttämättä irtoa ihan niin nätisti, mutta makuun tämä esteettinen seikka ei vaikuta yhtikäs millään lailla. Kun teen tämän laakeampaan vuokaan, suklaat mielestäni levittyvät tasaisemmin eikä kakkua tartte irrottaakaan, vaan sen voi tarjota suoraan vuoasta, jolloin se ei ainakaan hajoa pohjasta.

Appelsiini-suklaakakku

Voitele ja korppujauhota vuoka.

Vatkaa keskenään:

200 g tai hieman reilummin voita

2-2,5 dl sokeria

Lisää yksitellen:

3 munaa

Sekoita keskenään ja lisää voin, sokerin ja munien joukkoon:

3 dl jauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Lisää seokseen vielä

1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu (tai maun mukaan vaikka reilut 0,5 dl mehua)

n. puolikas levy kuutioitua taloussuklaata tai tummaa luomusuklaata (muutkin aineet saa olla luomua!), saa olla erikokoisia ja isompiakin paloja

Itse surautin eilen appelsiinin blenderissä, kun olin kuoren raastanut isoimmalla terällä. Ehkä myös tämä auttoi siinä, ettei pohja jäänyt ihan niin vetiseksi kuin appelsiinin/sitruunanpuristimella puristettuna, ja koko appelsiinin sai kakkuun käytettyä.

Päälle ripottelin vielä hienoimmalla raastinterällä suklaata.

Ja jäi tästä vielä pieni tuliaispakettikin :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: