Raakasuklaa, niin helppoa ja hyvää (ja terveellistäkin vielä!)

Leave a comment

28.5.2012 by Millie from Finland


Kukaan ei nykypäivänä varmasti ole voinut välttyä kuulemasta termiä raakasuklaa. Silti niin monet eivät joko tiedä, mitä se oikeastaan on tai miten sitä tehdään, vai ovatko kaikki kaveripiirissäsi sitä jo maistaneet? Jos ei, niin tässä olisi helppoakin helpompi ohje yllärinä seuraaviin illanistujaisiin tai kahvipöytään. Ainoa vaikea asia on odottaa kaakaovoin sulamista ja suklaan jäähtymistä!

Raakasuklaan perusperiaatteena on se, että mitään ainesosaa ei ole kuumennettu tai jatkoprosessoitu (vrt. kaupan suklaa, olipa se kuinka tummaa tai luomua hyvänsä), joten kaikki raaka-aineet ovat terveellisiä (kohtuudella syötynä, toki ;). Raakakaakaohan on todellinen terveyspommi, mutta kaupan suklaassa siitä terveellisyydestä ei ole paljoakaan jäljellä, ja kun kaupan suklaat sisältävät aikamoiset määrät valkoista sokeria (ja muita juttuja), ei sen mussuttamista voi itselleenkään perustella terveysvaikutteisena!

Raakasuklaan perusohje

Raakasuklaata voi tehdä lukemattomilla eri ohjeilla, mutta tällä ohjeella raakasuklaata itse teen. Joskus lisään jotain, mutta yleensä en tästä mitään jätä pois.

Ensinnäkin tarvitset siis raakakaakaovoita. Sitä saa kokonaisena könttänä, mutta nämä valmiit palaset on kätevämpiä.

“Sulata” kaakaovoi lämpimässä vesihauteessa, voit lisätä siihen jo nyt kookosöljyä ja sitten vielä luomuhunajaa. Joskus käytän hunajan sijasta palmusokeria.

Sitten raakakaakaojauhetta sekä kaakaopapuja. Voit rouhia kokonaisia kaakaopapuja suklaaseesi, itse nykyisin ostan valmiita pikkupaloja eli kaakaonibsejä, mitä voi silloin tällöin pussista nauttia kourallisen sellaisenaankin.

Sekoita aineet keskenään, kaada joko jääpalamuotteihin tai laakealle lautaselle, missä on hieman reunoja, laita jääkaappiin jäähtymään tai, kuten minä malttamattomana teen, hetkiseksi pakkaseen.

Ja nauti!

Mistä näitä tarvikkeita sitten saa? Ainakin Life-liikkeissä, Ruohonjuuressa, Punnitse ja Säästä -putiikeissa sekä luontaistuotemyymälöissä myydään näitä juttuja, ja tietty netistä saa. Itse oon tilannut tuotteita Xoco.fi:stä, hinnat tuolloin tilatessani ainakin Cocovin tuotteissa olivat halvemmat kuin vaikkapa Cocovin kaupassa itsellään o.O Ja lisäksi sain asiantuntevaa opastusta muutamien tuotteiden raskauden- ja imetyksenaikaisessa käytössä, ja pienen kaupanpäällisenkin.

Paljonko lysti maksaa? Eka satsi: paljon. Sitten se ei enää niin kirpaisekaan ;) Jos olet suklaan suursyömäri, raakasuklaaseen siirtymällä säästää varmasti sekä rahaa että vyötäröään (muusta terveydestä puhumattakaan), tätä kun ei hirmuisia määriä voi kerralla syödä, mutta jos olet joskus maistanut raakasuklaata etkä tykästynyt, etkä normisuklaatakaan paljoa syö, niin kannattaa ehkä harkita kahdesti, sijoitatko tähän :P

Ainakin hyvä kahvinkorvike ja herättäjä tämä on, samoin toimii makeannälkään – popsivatpa tätä jotkut jopa lounaaksi!

Virkistävää viikkoa!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: