Päärynä-rahkapiirakka

1

27.3.2012 by Millie from Finland


Rahkasta, tuosta pääsiäisajan herkusta, on moneksi. Tässä tulee nyt päärynäisen rahkapiirakan ohje.. tai rahkaisen päärynäpiirakan, miten vaan! Ananas toiminee myös, miksei voisi kokeilla myös aprikooseja.

Ohje on todella monikäyttöinen, laitan muunnosvariantteja pikkuisen myöhemmin. Mutta nyt lähestyvän pääsiäisen kunniaksi tämä ohje:

Kuvia ei ikävä kyllä tähän hätään ole :/

Pohja:

150 g rasvaa, eli voita

1/2 dl sokeria (luomusokeria, luomuruokokidesokeria, palmusokeria..)

1 muna (saa olla luomu!)

3 dl jauhoja (esim. puolet vehnäjauhoja, puolet muita)

1 tl leivinjauhetta

Täyte/rahkaseos:

250 g rahkaa

1 dl maitoa

1 muna

2 rkl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

Tee näin:

Vaahdota pohjaan varattu rasva ja sokeri, lisää muna ja jauhot. Levitä taikina vuokaan (halkaisijaltaan n. 25 cm).* Täytä päärynäviipaleilla (tai ananaksilla, tai aprikooseilla) ja kaada päällimmäiseksi rahkaseos.

Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Voilá!

* Uuninpellille kannattaa tehdä noin kaksinkertaisena (tai sitten 2,5-3-kertaisena riippuen pellin koosta ja omasta mausta, tykkääkö ohuemmasta vai hieman paksummasta piirakasta).

Advertisements

One thought on “Päärynä-rahkapiirakka

  1. […] Päärynä-rahkapiirakka […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Contact me

millibaari[at]hotmail.com
Follow Me on Pinterest

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 2 other followers

Millie from Finland

My English Blog

MilliBaarin arkea

Klikkaa itsesi kuvasta Bloggerin puolelle!

One of My Favourite Blogs :)

%d bloggers like this: